Tot €450,- terug op een ATAG zonlichtsysteem!

TOT €450,- TERUG OP EEN ATAG ZONLICHTSYSTEEM!

ATAG wil het gebruik van zonne-energie stimuleren. Daarom krijgt u naast de subsidie een extra bedrag terug bij aanschaf van een zonlichtsysteem! €250,- voor een zonneboiler en €450,- retour bij een zonneboilercombi.  De overheid vindt het gebruik van zonne-energie belangrijk en stimuleert het gebruik hiervan door het geven van subsidie op zonlichtsystemen, de zgn. ISDE-subsidie.

Wat is een zonlichtsysteem?

Een zonlichtsysteem wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Deze bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een cv-ketel. Deze cv-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is.

Standaard zonneboiler

Een zonneboiler slaat warmte op, die geleverd wordt door zonnecollectoren op het dak. Zo kun je gebruik maken van ‘gratis’ warm water.  De zonnecollector zet het zonlicht om in warmte en dit wordt gebruikt om het water in het voorraadvat op te warmen. Via de cv-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche. ATAG kent 3 typen zonneboilers in verschillende formaten.

Zonneboilercombi

Naast warmwater verwarmt een zonneboilercombi ook je woning. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv-ketel in één toestel. Voor een nog lagere energierekening, omdat de cv-ketel minder wordt gebruikt om de woning te verwarmen.

Reken uit hoeveel u kunt besparen!

Met behulp van de zoncalculator is het eenvoudig om uit te rekenen hoeveel u kunt besparen. Geef uw eigen woonsituatie op en u ziet de mogelijkheden. Kijk op deze site voor de zoncalculator: http://www.atagverwarming.nl/calculators/zonneboiler-calculator

Terug naar nieuwsoverzicht
© 2024 Installatiebedrijf Verhees | Privacyverklaring  |  Algemene voorwaarden ALIB 2024  /  AVIC  | Gerealiseerd door Juli Ontwerpers i.s.m. Accendis