Wilt u besparen op uw stookkosten?

De stijgende gasprijzen doen een aanslag op de energierekening. Graag geven we u praktische tips, die u zelf kunt uitvoeren om uw gasgebruik te verminderen. 

Speedcomfort radiatorventilator
Door onder de radiator een ventilator te plaatsen, bespaart u gas en wordt het sneller warm in uw huis. Hierdoor heeft u meer warmte voor minder geld, want u kunt tot 22% op uw stookkosten besparen. 

De ventilatoren van SpeedComfort brengen de warmte versneld uit de radiator in de ruimte. Dit maakt een lagere aanvoertemperatuur van het cv water mogelijk, dat scheelt gas. Ook is er minder warmteverlies in de leidingen en doordat de ruimte sneller op temperatuur is, brandt de ketel korter. 

Deze radiatorventilator kunt u bij o.a. de bouwmarkt kopen en zelf eenvoudig plaatsen aan de hand van de beschrijving.

Infraroodpanelen: voordelig en direct warm!
Infraroodpanelen kunnen een energiezuinige keuze zijn als bijverwarming op een bepaalde plek (bijv. de zithoek) of in ruimtes die je kort of weinig gebruikt (bijv. een hobbyruimte, werkplek of veranda). Door innovatie zijn de infraroodpanelen sterk verbeterd en presteren ze goed. Ze zien er stijlvol uit en de panelen kunnen zowel aan de wand als het plafond worden bevestigd. 

Infraroodpanelen verwarmen de objecten en personen, niet de lucht. Daarom heeft het zin om ze enkel aan te hebben als u de ruimtes gebruikt. 

Overige bespaartips
Houd uw radiatoren vrij! Hang er dus geen gordijnen voor, werk ze niet weg in een decoratieve ombouw en zet er geen bankstel voor. Dit belemmert de verspreiding van de warmte.

Isoleren is een belangrijk aspect om te voorkomen dat de warmte onnodig verdwijnt. Voorbeelden zijn het isoleren van cv-leidingen, spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Mogelijk kunt u aanspraak maken op de isolatiesubsidie in 2022 indien aan de voorwaarden wordt voldaan.

Door het periodiek laten onderhouden van uw cv-ketel, bespaart u op gas door een efficiënte en zuinige werking. Tot slot is het verstandig om te letten op de temperatuur in huis. De thermostaat een graadje lager zetten en korter douchen kan aanzienlijk schelen in uw gasverbruik!

Terug naar nieuwsoverzicht
© 2024 Installatiebedrijf Verhees | Privacyverklaring  |  Algemene voorwaarden ALIB 2024  /  AVIC  | Gerealiseerd door Juli Ontwerpers i.s.m. Accendis