Gasketelwet per 1 april 2023

De Gasketelwet is het resultaat van nieuwe inzichten over de gevaren van koolmonoxide. Om de branche te professionaliseren en om de veiligheid nog meer te waarborgen, heeft de Rijksoverheid besloten een certificeringsregeling in het leven te roepen voor installatiebedrijven en hun monteurs. 

In de nieuwe wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven is vastgesteld dat vanaf april 2023 alleen nog vakbekwame installatiemonteurs werkzaamheden aan (gas)verbrandingsinstallaties mogen uitvoeren. Deze CO-certificering moet het aantal ongevallen met koolmonoxide terugdringen. Onze (service)monteurs hebben uiteraard hun vakmanschap aangetoond middels het behalen van de gestelde examens. Installatiebedrijf Verhees voldoet aan de Kiwa-richtlijnen en heeft het Kiwa certificaat mogen ontvangen.

Wat kun je zelf doen? 
Om eventuele risico's te minimaliseren, is het aan te raden om een koolmonoxidemelder te plaatsen bij de verbrandingsapparatuur.

Deze site van de brandweer laat zien waar je het beste een CO-melder kunt ophangen en waar je bij de plaatsing rekening mee dient te houden.

Terug naar nieuwsoverzicht
© 2024 Installatiebedrijf Verhees | Privacyverklaring  |  Algemene voorwaarden ALIB 2024  /  AVIC  | Gerealiseerd door Juli Ontwerpers i.s.m. Accendis