Installatie nieuwbouwwoning Bavel

Installatiebedrijf Verhees krijgt steeds vaker aanvragen voor duurzame installaties in luxe nieuwbouwwoningen. Zelden waren de wensen van een klant zo uitdagend als bij deze woning in Bavel, waar de luchtvochtigheid en temperatuur in iedere ruimte van het huis gecontroleerd moet kunnen worden.

De installatie luisterde ontzettend nauw

Overgevoeligheid voor hoge luchtvochtigheid was de reden van deze speciale wens. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden was de klant gewend geraakt aan een constante gekoelde temperatuur. Thuis wilde hij hetzelfde constante klimaat creëren. “Een woning met een technische ruimte van een flink bedrijf”, verklaart Wido. “Door de beperkte ruimte luisterde de installatie ontzettend nauw. Een goede tekening en de juiste voorbereiding waren daarom essentieel. Een foutje was immers zo gemaakt. Er waren zoveel leidingen, stromingen en omschakelingen waar rekening mee gehouden moest worden.

Alle systemen op de tablet bedienen

Wido en zijn mannen verzorgden in deze woning een water/water-warmtepompinstallatie, vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De bewoner kan alles besturen door middel van een domoticasysteem: huisautomatisering waarin verschillende klimaatsystemen worden geïntegreerd. Zo kan de klant met zijn telefoon of tablet de temperatuur, ventilatie, luchtvochtigheid en verlichting in iedere kamer nauwkeurig regelen

Het hele jaar een constant klimaat

De inventieve installatie past in de winter warmtewisseling toe waarmee toegevoerde koude buitenlucht wordt voorverwarmd door de afgevoerde binnenlucht. In de zomer pompt de warmtepomp koud water op, dat vervolgens via de vloerverwarming de woning afkoelt. Daardoor is het klimaat in de woning het hele jaar constant en behaaglijk. 

Het installatiebedrijf werkte voor dit project samen met bouwbedrijf Van der Kaa & Van Enschot uit Gilze. Verhees: “Ze hebben vertrouwen in onze aanpak en zijn altijd bereid mee te denken.” Het was de eerste keer dat Wido’s bedrijf deze techniek op zo’n bijzondere wijze had toegepast. “We hadden wel ervaring met de systemen, maar niet op deze manier. Het is mooi om aan het eind te constateren dat alles werkt zoals je dat bedacht had. Voor deze projecten doe je het.” 

Terug naar projecten
© 2020 Installatiebedrijf Verhees | Privacyverklaring  |  Algemene voorwaarden ALIB 2007  /  AVIC  | Gerealiseerd door Juli Ontwerpburo i.s.m. Accendis